Sherpa
   gezonde zorg voor kind en volwassene
 
 
 
  praktijk
  visie
voor wie
door wie
 
  uitwendige therapie cursussen
spacer
Praktijkvisie

In ons leven van alledag wisselen allerlei basale tegenstellingen zoals spanning en ontspanning, slapen en wakker zijn, voedingsopname en uitscheiding, beweging en rust, werk en vrije tijd, huilen en lachen elkaar ritmisch af.
Of je nu jong bent of oud; meestal is er sprake van een natuurlijk evenwicht tusen deze tegengestelde processen en voelen we ons gezond, energiek en vitaal. We kunnen blijkbaar veerkrachtig balanceren en herstellen.

Maar soms niet. Zeker niet na een ziekte of een sociale gebeurtenis met impact. We kunnen daardoor onze balans kwijtraken, onze begrenzing verliezen en last krijgen van allerlei kwalen. Kinderen kunnen gaan kwakkelen, prikkelbaar en onrustig worden en komen maar moeilijk in slaap. Volwassenen voelen zich uitgeput, slapeloos, kwetsbaar en down.

Antroposofische zorgg
Als antroposofisch verpleegkundige (dus regulier +) geef ik natuurlijke verpleegkundige behandelingen: kruidige wikkels en kompressen, ontspannende lichaamsinwrijvingen en geurige baden als uitwendige therapie.
De middelen en de methoden die gebruikt worden zijn eenvoudig, holistisch, doeltreffend, kostenbesparend en opbouwend voor mens en milieu.

Lichaam en psyche
Uit onderzoek blijkt dat de zorg voor gezonde voeding, het dragen van natuurlijke kledingstoffen, warmte, aandachtsvolle aanrakingen, regelmaat en ritme in de dagstructuur, onthaasting, een goede slaap, wandelen in de natuur, náást het gebruik van natuurlijke gezondheidszorg een bijzonder effect hebben op ons kwaliteitsgevoel van leven. Zorg voor hele basale elementen van ons fysieke en psychische huis doet ons thuis voelen in onszelf.

Voor kinderen in het bijzonder betekent evenwichtige zorg voor het fysieke en psychische (stabiele emotionaliteit en veiligheid) huis in de opgroeifase een stabiel fundament voor het latere leven.
Voor dementerenden is deze warme aandachtige zorg van onschatbare waarde; non-verbaal raken deze kruidige interventies en warme technieken aan het verborgen Ik ( of verdwaalde Ik) en wekt weer de beleving en herinnering van deze mens.
Voor volwassenen: Het leven vraagt soms veel van ons. Met deze uitwendige behandelingen lukt het beter om te herstellen na een ziekte. Ook na blijvend gezondheidsverlies, een naderend afscheid, ja zelfs als we het leven zullen moeten loslaten en ons overgeven aan het hier-na.