Sherpa
   gezonde zorg voor kind en volwassene
 
 
 
  praktijk
  visie
voor wie
door wie
 
  uitwendige therapie
cursussen

Door wie

SHERPA verpleegkundigepraktijk is van Toke Bezuijen:

Sinds 1978 verpleegkundige
BIG registratie én antroposofisch verpleegkundige registratie
Lid van VenVN-antroposofische zorg
(Verplegenden en Verzorgenden Nederland-antroposofische zorg)
Lid van NVAZ
( Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders)
Aanvullende antroposofische opleidingen in Zwitserland en Duitsland (verpleegkunde, hydrotherapie, uitwendige therapie)
Grote waardering voor geneesplanten en de effectiviteit van wikkels, kompressen, ritmische inwrijvingen en baden
Docent babymassage (Holos Academie)
Afgestudeerd healer (Amersfoort en Trance Art- Den Haag)
  Werkzaamheden in het verleden:

Achttien jaar werkzaam in een groot antroposofisch gezondheidscentrum (1989-2007), Therapeuticum Aurum Zoetermeer: verantwoordelijk voor de innovatie van de ouder- en kindzorg alsmede het consultatiebureau en cursussen.

Tien jaar werkzaam in het Antroposofisch Therapeuticum Leiden ( 2004-2014); uitwendige therapie voor kinderen en volwassenen.
bullet Tien jaar (2006-2016) docent aan de Stichting Rudolf Steiner Pedagogie wb de Cursus "het kleine kind " (voor werkers in de kinderopvang, peuter- of kleuterklassen); vaklessen over warmte in de verzorging en wikkel-begeleiding bij kinderziektes.
bullet Kort terug ( 2015 / 2016) in Therapeuticum Aurum, Zoetermeer: uitwendige therapie voor volwassenen en kinderen, met accent op wikkels en kompressen, naast de baden en ritmische inwrijvingen.
 

Werkzaamheden nu:

In mijn verpleegkundige praktijk SHERPA werk ik vanaf 2002 twee dagen per week voor allerlei mensen, groot en klein, die therapeutische ondersteuning en begeleiding zoeken vanuit de specifieke antroposofische verpleegkundige zorg. Mensen uit het hele land zijn welkom voor een kuur uitwendige therapie.
Sinds 2009 eigenaar van Wkkelfee / webshop,  waar iedereen terecht kan voor de praktische wikkels, bijenwas, kruiden, oliën en schapenwol, oliedispersiebroes, kruiken en Warme Goedjes. Producten om zelf mee aan de slag te gaan ter praktische natuurlijke gezonde ondersteuning van kwaaltjes en klachten.
Vier keer per jaar wordt een cursus Wikkelen bij Kwaaltjes gehouden, waar je het wikkelen kunt leren. Zie www.wikkelfee.nl.

Sinds 2007 worden Weipoortse Dagen gehouden: voor mensen die rust zoeken, bezinning en herstel.
Een hartelijk welkom aan iedereen die enkele dagen wil genieten van rust en natuur inclusief de therapeutische werking van kruidige wikkels en olie- baden. In ons gastenverblijf.
Zie: www.weipoortsedagen.nl

Mantelzorger voor mijn moeder
  Publicaties:
Groeiwijzer 1, en Groeiwijzer 2; over voeding, verzorging en opvoeding van het kleine kind

Beroepsprofiel van de antroposofische verpleegkundige" (2007) in opdracht van de VenVN- antroposofische zorg. Tevens folder: Antroposofische Zorg voor mensen met kanker inclusief een aanbodspakket voor een kuur uitwendige therapie.

Brochure De laatste levensfase, enkele ervaringen uit de antroposofische verpleegkundige zorg, 2010 (inmiddels uitverkocht).

Boek Uitwendige therapie in de oncologische zorg, heilzame toepassingen uit de antroposofische zorg, 2011

Brochure: Bijzondere momenten. Liefdevolle natuurlijke verzorging in de laatste levensfase, 2013

Verpleegkundig vakboek: Berührt werden durch Äussere Anwendungen, Ihre Wohltat und Wirkung in der onkologischen und palliativen Pflege. Wickel, Einreibungen und Bäder, 2015